Obiloviny by měli tvořit značnou část našeho jídelníčku, ovšem pokud toužíte ještě po nějaké zdravější formě obilovin, pak je vyzkoušejte v naklíčené podobě. Hodí se jak k přímé konzumaci, ale můžete je přidat třeba také do salátů, jako přílohu a podobně. Naklíčenou pšenici si třeba můžete umixovat s jablky a s medem a získáte tak chutnou a sladkou variantu nabitou zdraví prospěšnými látkami. Přidat je lze také do smoothie. Fantazii se v jejich přípravě meze nekladou. V každém případě ale jejich pravidelnou konzumací uděláte něco dobrého pro vaše zdraví. Obilné klíčky dodají vašemu tělu spoustu cenných a zdraví prospěšných látek.
OBSAH CENNÝCH A ZDRAVÍ PROSPĚŠNÝCH LÁTEK V OBILNÝCH KLÍČCÍCH:
- vitamíny skupiny B, vitamín E
- chrom, hořčík, železo, draslík
- bílkoviny
- nenasycené mastné kyseliny
Pravidelná konzumace obilných klíčků vám jen a jen prospěje, pomáhají totiž:
- snižovat hladinu cholesterolu v krvi
- zlepšovat stav pokožky a funkci mozku
- zlepšení psychického stavu a nervového systému
- zmírnění nepříjemných a nežádoucích projevů menopauzy
- chránit kosti před jejich řídnutím
- zlepšovat trávení a krevní oběh
Pusťte se do domácí výroby nebo si kupte už připravené
Obilné klíčky si můžete již hotové koupit v obchodě, ale také si je jednoduše připravíte v pohodlí svého domova a budete tak mít garantovanou jejich absolutní čerstvost a také budete mít pod kontrolou průběh jejich přípravy. A jak se pustit do domácí přípravy? Stačí si jen pořídit semena libovolné obiloviny, misku na klíčení (zvládnete to ale i bez ní) a pak už jen stačí zajišťovat semenům vlhkost a vyčkat 2 – 3 dny než dojde k jejich vyklíčení, kdy jsou připraveny ke konzumaci. Zařaďte vitamíny a minerály nabité obilné klíčky do vašeho jídelníčku, který si jimi tak můžete zpestřit a udělejte tak něco prospěšného pro vaše zdraví.